Hello! Most kicsit rendhagyó módon nem gyöngyöt szeretnék mutatni nektek, hanem életem első fondant tortáját, amihez a fondantot is én készítettem. Nagyon féltem tőle, hogy fog sikerülni, de
Mónikánál találtam ezt a szuper receptet hozzá, ajánlom mindenkinek, mert fél óra alatt elkészült, és ebből is a legtöbb időbe a porcukor átszitálása került. Azonban mindenképp ajánlom, hogy a robotgép dagasztójával keverjétek össze, mert úgy tiszta marad a konyha!:)
Hoztam képet magáról a kész fondantról is, és láthatjátok, hogy azért nem lett csatatér a konyha!:)
Párom nagy Real Madrid drukker, és mikor
Anginál megláttam a tortáját, akkor tudtam, hogy nekem is csinálnom kell egy ilyet.
És igaz, hogy vannak hibái, de az enyém, és büszke vagyok rá, mert szerintem első nekifutásra elég jól sikerült!:)
Viszont amit mindenkinek a figyelmébe ajánlanék, aki fondanttal akar dolgozni:
- ne csináljátok meg sokkal előre a fondantot, max. egy nappal előre, mert iszonyúan megkeményedik
- nekem kellett rajta picit melegíteni a mikróban, illetve még vajjal is átgyúrtam, mire nyújtani tudtam
- fontos, hogy a munkaasztalt folyamatosan porcukrozni kell, különben odaragad, és elszakad a fondant
- mindenképp por színezőt használjatok
- nekem kb. 76dkg porcukrot vett fel a fondant, de még ez se kellett volna szerintem bele
- ja, és a legfontosabb, már csak akkor nyújtsátok ki a lapot, ha egyből ráteszitek a krémmel bekent tészta tetejére, mert első nekifutásra úgy jártam, hogy kinyújtottam, és míg összeraktam a tortát, annyi idő alatt úgy megszáradt, hogy széttört, úgyhogy gyúrhattam újra össze!!!
Igaz, hogy 3 órás melóm van benne, persze ebben benne van a piskóták megsütése, és a krém elkészítése is, de úgy érzem, hogy megérte. Mivel piros ételfestékem nem volt, azt a részt lekvárral oldottam meg!:)
Már reggel át is adtam, és nagyon tetszett a páromnak is!